OS – Az ÉRTÜNK ÉRTETEK – a hiteles párt közleménye
Budapest, 2018. január 27., szombat (OS) – A kormány által benyújtott Stop Soros törvénycsomag elhibázott!

Az ÉRTÜNK ÉRTETEK – a hiteles párt számos ponton nem ért egyet a kormány tervezetével!

Az illegális migrációban bizonyítottan részt vevő civil szervezeteket nem nyilvántartani, átláthatóvá tenni kell, hanem megszüntetni, az elkövetőket jogilag felelősségre vonni! A Büntető Törvénykönyv kielégítően szabályozza, és szélső esetben akár 20 év börtönnel bünteti az illegális bevándorlást elősegítő személyt.

Ugyanezen szervezeteknek a külföldről kapott támogatásaik 25%-os illetékkel terhelése is értelmezhetetlen! Miért pont 25%? Akkor már teremtsünk egyenlő feltételeket a hazai és a külföldi források államháztartáshoz való viszonyában! Itthon a magyar emberek a munkájuk ellenértékének alig felét vehetik magukhoz, így minden támogatásként adott forintot ugyanennyi állami bevétel előz meg.

Ennek kapcsán az 50%-os illeték bevezetése lenne arányos és indokolható a külföldről érkező támogatások kapcsán. Így megszüntetnék az illegális bevándorlást külföldről támogató erők pénzügyi hatalmát Magyarországon, hiszen pont ugyanannyi pénzzel járulnának hozzá a költségvetéshez is, amely forrást a migráció elleni védekezésre lehet költeni. Ezzel biztosítva, hogy ne az oktatástól, az egészségügytől vonják el a forrást. A határsávtól történő 8 km-es távoltartási végzés helyett pedig valódi, a hatékony határvédelemhez szükséges szakmai tudással bíró Határőrség visszaállítására van szükség!

Bertha Szilvia-elnök
dr.Parragh Csaba alelnök
Kiadó: ÉRTÜNK ÉRTETEK – a hiteles párt