Benyújtottuk a kész nyelvoktatási reform tervezetet

Az ÉRTÜNK ÉRTETEK – a hiteles párt benyújtotta a kormányhoz kész nyelvoktatási reform tervezetét.

A választási program részét is képező, kidolgozott, érvekkel alátámasztott javaslatot a párt eljuttatta dr. Orbán Viktor miniszterelnök úrhoz, a témában minap nyilatkozó Varga Mihály pénzügyminiszterhez, valamint a tárca szerint illetékes dr. Kásler Miklós emberi erőforrás miniszterhez. Ezen túl a Nemzeti Pedagógus Kar illetékeseihez is.

A nyelvoktatást a jelenlegi forrásokból is sokkal eredményesebbé lehetne tenni, nem szükségszerű a fiatalok eladósodottságának további növelése újabb diákhitellel. Az ÉRTÜNK ÉRTETEK megoldásának alapvető eleme, hogy az első idegen nyelv oktatását ki kell emelni az iskolai rendszerből, és állami finanszírozással, de eredménykötelemmel egybekötve, a kezdést, az intenzitást és a csoportbontást tekintve szülői beleegyezéssel, saját döntésen alapuló utat kell hagyni a diákoknak. A nyelvtanulási keret 8-18 éves kor között hívható le, szigorú rendszerben, s az elvárt eredmény elmaradásával visszafizetési kötelezettség lép életbe, melyben a nyelvtanár felelőssége is érvényre jut.

A teljes javaslat a www.ertunkertetek.hu oldalon, vagy a párt közösségi oldalán bárki számára elolvasható.

A nyelvtanulás általunk javasolt átalakítása egyben komoly esély a gyermekek még mindig magas heti óraszámának csökkentésére, s a szegényebb családok motivált gyermekeinek nyelvtudáshoz juttatására is!

Bertha Szilvia elnök

Oktatás-nevelési Szakcsoport

ÉRTÜNK ÉRTETEK