ÉRTÜNK ÉRTETEK – a Hiteles Párt – reményét fejezi ki aziránt, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom el tud indulni a 2018-as országgyűlési képviselőválasztásokon.

OS – Az Értünk Értetek – Hiteles Párt közleménye
Budapest, 2017. december 12., kedd (OS)

Jobbik értékrendi pálfordulásának következményeivel az ezt eldöntők csak ebben az esetben tudnak ugyanis valósan szembesülni, miként elvitathatatlanul vannak az országban, akik az értékrendi váltást nem politikai köpönyegforgatásnak, hanem “észhez térésnek” tekintik, ezért nem szabad megvonni tőlük azt a jogot, hogy szavazatukkal felhatalmazzák képviseletükre a Jobbikot. Miként tették ezt naivan azok is, akiket, a mandátumok megszerzését követően, végül mégsem szolgált. A tanulás és tapasztalás lehetőségétől azonban nem szabad megfosztani a társadalmat, és az egyes embereket sem! Márpedig van mit tanulnia a társadalomnak, amennyiben egy 8 éve minden évben milliárdos nagyságrendű támogatással bíró párt 331 milliós bírsága miatt utcára vonulnának, mert úgy értékelik, ez már ellehetetleníti a választási indulását, és vétek a demokrácia ellen.

Ugyanezek az emberek azonban akkor nem aggódtak a demokráciáért, és nem kiáltottak esélyegyenlőségért, amikor pár hete az Országgyűlés
egyhangúlag megszavazta, hogy a választásra költségvetési támogatást kapó kis, illetve új pártok, amennyiben az évek, évtizedek óta állami milliárdokból építkező, saját médiákkal bíró és minden erkölcsi gátlás nélkül játszó parlamenti pártokkal szemben mégsem elég sikeresek a választáson (1%), akkor büntetésből vezető tisztségviselőik teljes egzisztenciáját is elvegyék. Ebben az esetben sikertelenséget a tisztességtelenséggel, a sikert a tisztességgel azonosítják mind a képviselők, mind az emberek, ami súlyos morális és értékrendi problémákra hívja fel a figyelmet!

Kétségtelen, hogy bármennyire is legyen igaza az Állami Számvevőszéknek a jogszabályok betűje szerint, és bármit mutasson a “papírvilág” a Fidesz-KDNP kampányfinanszírozásai kapcsán, a valósággal mindenki tisztában van. Az emberek tudják, hogy a mostani parlamenti pártok közt az egyik 19, a másik egy híján 20, legyen szó kampányfinanszírozásról vagy politikai ígéretekről. A Jobbik választási indulásának ellehetetlenítése nem csak a farkasok közti esélyegyenlőséget sérti, de még fontosabb, hogy értelmetlen, és indokolatlanul félelem-motivált is.

Bertha Szilvia
elnök