Migráns cigányok Miskolcon?

Budapest, 2018. március 3., szombat (OS) – Orbán Viktor beszéde a miskolci, keresztény értékrendű együttélésre képtelen “migráns” cigányságról egyedül azért botrányos, mert a Fidesz-KDNP kormánynak nyolc év és számolatlanul költhető milliárdok álltak rendelkezésére rendezni a konfliktusoktól és feszültségtől terhelt cigány-magyar viszonyt, de elbukott. Farkas Flórián pedig alkalmatlan a cigányság képviseletére.

A mára másfél milliósra becsült cigányságnak sem a Fidesz-KDNP-vel, sem a Jobbikkal, de a baloldali pártokkal sincs jövőképe. Ezek a pártok hiteles cigány vezetőket felmutatni nem tudnak, a cigánysággal közösen elfogadott integrációs programjuk nincs, de még arra is képtelenek, hogy valódi kapcsolatot építsenek ehhez a népcsoporthoz. Csak használni és kihasználni akarják őket.
Bebizonyosodott, hogy az íróasztalok mögött okoskodó rózsadombi szociológusok és belvárosi szalon-értelmiség csak rontani tud a cigány-magyar viszonyon, a cigányság európai integrációjának megvalósítására nem képesek. Itt az ideje, hogy olyan cigány vezetők kapjanak lehetőséget, akik látják: ha sokasodó népük nem illeszkedik be a tudás és munka alapú társadalomba, nyomoruk egyre nőni fog, és a szociális rendszeren keresztül hamarosan egész Magyarországot magukkal rántják.

Az ÉRTÜNK ÉRTETEK – a hiteles párt ezeket az új cigány vezetőket viszi a politikába.
A cigányságnak éppen úgy jár mindaz, amiért megdolgozik, saját igényeiknek és karakterisztikájuknak megfelelő külön oktatási alrendszer, és kulturális önállóság!
 

Bertha Szilvia elnök
Kiadó: ÉRTÜNK ÉRTETEK – a hiteles párt