“Rogán szerint a törvénytervezet a ‘magyar emberek’ ‘egyértelmű akaratán’ alapul.

A miniszter az őszi nemzeti konzultációra utalt…. …AZ A HATMILLIÓ FELNŐTT TEHÁT, AKI NEM VETT RÉSZT EBBEN AZ IDIÓTA SZÍNJÁTÉKBAN, NEM MAGYAR.” (index.hu)
De, bizonyára sok magyar van köztük. Csak, akaratuk nem volt. Vagy csak annyira gyenge, hogy azt kifejezni nem érte meg nekik.

A Nemzeti Konzultációk kérdései valóban fájdalmasan primitívek, a válaszok pont ugyanígy kizárólagosak. Fekete, vagy fehér. Pedig, az ég alatt minden helyzet, tett és ember szürke. És az 50-nél jóval több árnyalatban.

DE!

Aki nem hoz döntést, és nem cselekszik, az nem hat az élet (a saját élete) folyására (sem), és vegye tudomásul, hogy vannak, akik viszont döntenek, cselekednek, és ŐK bizony hatnak, nem csak a saját, de közvetve és akaratlanul a közönyösek, lusták, gyávák világát is szabályozzák.
Ez utóbbi csoport örök mentsvára, hogy ők úgy mondanak véleményt, hogy nem mondanak. Hát, akkor, eszik, amit kapnak!
Az végtelenül vicces, hogy nem csinálnak semmit, majd fel vannak háborodva azon, hogy ezzel semmi hatást nem érnek el, és nem esik hasra előttük könyörögve az a tömeg, aki viszont cselekszik, véleményt mond, kockáztat, áldoz, teremt.
Azok a milliók, akikre az index.hu hivatkozik, vajon miért nem adták be milliós nagyságrendben pont az ellentétes válaszokkal a Nemzeti Konzultációt? És alapítottak mondjuk egy giga Facebook csoportot, hogy ne lehessen elhallgatni a létüket és véleményüket?
Azért, mert vagy nincsenek, vagy vannak, de ahhoz is lusták, hogy a számítógép előtt néhány gombot megnyomjanak. Akkor pedig…ez van!

Egy biztos: az ÉRTÜNK ÉRTETEK pont emiatt állampolgári kötelezettséggé fogja tenni a szavazáson való részvételt. Hogy érvényes szavazatot ad-e le valaki, az már lehet demonstratív vélemény. De a lustaság nem az!

Vagy döntök és cselekszem, ergo, vagyok, vagy nem teszem, ergo, nem vagyok, és azt az életet élem, amit mások döntései és cselekedetei eredményeznek számomra. Sodródom. Kicsiben és nagyban egyaránt igaz. És nem, nem mások a hibásak! ÉN VAGYOK A HIBÁS, MERT ÉN NEM DÖNTÖK, ÉS NEM CSELEKSZEM!

Pont.

Bertha Szilvia
Elnök