MTI OS – Az ÉRTÜNK ÉRTETEK – a hiteles párt közleménye

Sajtótájékoztatót tart Bertha Szilvia

Budapest, 2017. szeptember 14., csütörtök (OS) – “AMI JÁR, AZ JÁR!” jelmondatú kampányunkat megnyitó szerdai sajtórendezvényünkön bejelentettük indulásunkat a 2018. évi országgyűlési képviselőválasztásokon.

Minden választókerületben állítunk jelöltet, aki hitelességét szakmai hozzáértésével, vagy lakókörnyezetében végzett munkájával alapozta meg. A párt önmagát a baloldalra jellemző szociális elvekkel is bíró, de jobb közép politikai erőként határozza meg, melynek erejét a szakmaiság és a keresztény hazaszeretet adja.

A szerdai bejelentésen bemutattuk a Hiteles Nemzeti Reform programunk első pontját is, valamint a szövetséges szervezetek közül a témához kapcsolódva a Bátor Egyesületet, akikkel a 2004-2010 közötti kölcsönökből visszamaradt adósságválság megoldására kötöttünk együttműködést. Az Egyesület elnöke, dr. Ölveczky István egyben a téma szakpolitikai megjelenítője. A megkapott forint összeg, mint irányadó tőketartozás elismertetése, továbbá az időszaki, mesterségesen magas kamatra adott forintkölcsönök etikus kamattal történő újraszámítása a probléma valódi megoldás. Az elmúlt évek abszurd bírósági eljárása pedig az igazságszolgáltatási reform szükségességére mutat rá, melyet az ÉRTÜNK ÉRTETEK kormányra kerülése esetén haladéktalanul elkezd!

Alapítói Nyilatkozatunkban foglaltaknak és az elmúlt két év törekvéseinek megfelelően, a határon túli magyarság jogegyenlőségének megteremtésére, első hivatalos támogató szervezetként, együttműködést kötöttünk dr. Drábik Jánossal, annak az egymillió főt számláló pertársaságnak az összegyűjtésére, amellyel nemzetközi jogi fórumokon a békediktátum létjogosultságát fogjuk együtt megkérdőjelezni, minimum követelményként megfogalmazva a külhoni magyarság megmaradásához, gyarapodásához szükséges nemzetiségi jogok ellenőrzött biztosítását. Országszerte és a határon túl is csatlakozók toborzásába kezdünk közösen. Az ÉRTÜNK ÉRTETEK – a hiteles párt vallja, hogy az egykori területek visszatéréséhez az anyaországot kell erkölcsileg és gazdaságilag olyan magasra emelnünk, hogy a területek magyar és más nemzetiségi lakosai önként újra csatlakozni vágyjanak, a közel ezer évig létező szövetségi állam mintájára. A Magyar Államnak és az anyaországi magyarságnak pedig megmondás helyett megkérdezni kell a határon túl élőket arról, mit is szeretnének, és ennek elérésében segíteni őket – legyen szó autonómiáról, szavazati jogról, vagy problémáik fontossági sorrendjéről.
A párt kéthetente mutat be újabb programelemeket, szövetségeseket.
Bertha Szilvia elnök
Kiadó: ÉRTÜNK ÉRTETEK – a hiteles párt