Vissza az elárverezett otthonokat, rendszer szintű kártérítést a devizahitelek károsultjainak!

OS – Az ÉRTÜNK ÉRTETEK – a hiteles párt közleménye:
Az ÉRTÜNK ÉRTETEK – a hiteles párt üdvözli, hogy végre a Jobbik is csatlakozni kíván az Adóskamara ernyője alatt szerveződő devizahiteles összefogáshoz. Reményünket fejezzük ki, hogy egyúttal csatlakoznak az ÉRTÜNK ÉRTETEK azon meghirdetett törekvéséhez is, amellyel az Adóskamara elnökét, dr. Ravasz Lászlót megfontolásra javasoljuk a Köztársasági Elnök számára, a 2019-ben megüresedő legfőbb ügyészi pozíció betöltésére.

Az, hogy az ÉRTÜNK ÉRTETEK – a hiteles párt után a Jobbik is kiáll dr. Ravasz László mellett, remélhetőleg azt is jelenti egyben, hogy a következő ciklusban az ÉRTÜNK ÉRTETEK által az Országgyűléshez benyújtásra kerülő, dr. Ravasz László szakmai felügyeletével készülő, a bírák egyéni függetlenségét és felelősségét is megteremtő igazságszolgáltatási reformcsomagot a Jobbik szavazatával és kiállásával is támogatni fogja!
Hiányoljuk ugyanakkor, hogy az elmúlt nyolc évben az ellenzéki párt szavakon túl semmit nem tett a devizahitelesek érdekében, még egy jogsegélyhálózatot sem állított fel költségvetési és magántámogatói forrásaiból. Évek óta igen sokan kerülnek ugyanis nehéz helyzetbe, vagy veszítették el otthonukat azért, mert nem engedhették meg maguknak a megfelelő jogi képviseletet.

Az ÉRTÜNK ÉRTETEK – a hiteles párt ugyanakkor kevésnek találja a parlamenti pártok, de akár az Adóskamara által hangoztatott, sok esetben beletörődő álláspontot tükröző megoldási igényeit. Mára radikális, rendszer szintű igazságtételre van szükség. Az elszámolás rendezésén túl a kártérítéseket is összevontan, törvényileg kell kezelni. A kivérzett adóstársadalomnak nincs már ereje az egyéni utak végigharcolására!
A felvett forint összeg tőketartozásként történő elismerése, kártérítésként a kamatok elengedése és az elvett, elárverezett, kényszerértékesített otthonok visszaadása, az eredeti állapot elvárt visszaállítása lehet csak a kielégítő megoldás! A bankok és faktorcégek helyzetének rendezését pedig ettől az ügytől elkülönítetten kell kezelni, itt érvként nem szerepelhetnek!
Ez alá a követelés alá egyetlen, a társadalomért hosszú távon felelősséget vállaló politikus sem mehet

Bertha Szilvia elnök
dr. Ölveczky István, az adósságválság megoldásáért felelős szakpolitikus
Kiadó: ÉRTÜNK ÉRTETEK – a hiteles párt